1
2
2
Sajtótájékoztató - Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra
2021. 12. 03.

A címbeli kijelentést idézte Orbán Viktortól a helyi sajtó képviselőinek tartott sajtótájékoztatón dr. Seszták Miklós kormánypárti országgyűlési képviselő. A kormány által meghozott fontosabb intézkedéseket ismertette, amelyek Magyarországot előremozdíthatják a koronavírus okozta gazdasági válság után.


Soha nem tapasztal intézkedések ezek - fogalmazott a politikus, aki tételesen felsorolta a pozitív döntéseket. Rámutatott, hogy az intézkedéssorozat kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal kezdődött, és a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével folytatódik. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum.

Dr. Seszták Miklós kiemelte, hogy tavaly áprilisban döntött úgy a Fidesz-KDNP kormány, hogy a járvány miatt a családokat és a gazdaságot segítő mentőcsomag részeként az időseket is támogatni szeretné és visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat.

Januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér - idézte fel, hozzátéve, hogy a minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél.

A képviselő kiemelte, hogy a családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t.

A képviselő azt mondta, hogy ellentétben a baloldallal, a Fidesz-KDNP a családok támogatásában hisz. Kiemelte: "nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogy azt ők a 2009-es gazdasági világválságkor tették."

Dr. Seszták Miklós elmondta még, hogy a gyermekes családok, a nyugdíjasok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány ideje alatt. Januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. A fiatalok adócsökkentését is a gazdasági növekedés teszi lehetővé.

A képviselő úgy véli, hogy jó, ha felidézzük, mit üzent a fiataloknak a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, amikor kormányon volt. Szó szerint azt mondta: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni.”

A felsorolt intézkedések jól mutatják a Fidesz-KDNP célkitűzését, miszerint Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra. Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei újra megragadják a hatalmat - jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.

- FrissMédia -