1
2
2
Ezüst minősítésű lett a kisvárdai kézműves bonbon Gyulán!
2024. 05. 23.

Négy kategóriában, 133 nevezés érkezett az „Év pálinkás bonbonja-2024” országos versenyre. 68 krémtöltelékkel készült, kézműves pálinkás bonbon érkezett a kiírásra.


A Gyulai Pálinkafesztiválon az év gyümölcse idén a birs volt, így külön bírálták a birspálinka felhasználásával készült édességeket, amiből 30-at neveztek. Új kategória a mindenmentes bonbon volt, amiből 8-at bírált a zsűri és külön értékelték az oktatási intézményben készült bonbont, itt 11 iskolából 27 nevezés érkezett.

A versenyre benevezett a Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola oktatója Klicsuné Mitru Mária és az általa tanított Juhász Bettina 10.F osztályos pék-cukrász diák. Örömmel jelentjük be, hogy két bonbonuk - a birsalmás és a vilmoskörte - EZÜST minősítést kapott. A bonbonok a Tuzséri Pálinka Manufaktúra által készült pálinkával voltak ízesítve.

Gratulálunk Klicsuné Mitru Máriának és diákjának! Köszönjük a Kisvárdai SZC központi munkaszervezetének, Matus Attila Imre kancellár úrnak, Bodnár Attila Sándor főigazgató úrnak, Mészárosné Végső Katalin gazdasági vezető, kancellárhelyettes asszonynak, Tóthné Tihanyi Erika főigazgató-helyettes asszonynak, valamint az iskolavezetés tagjainak, hogy lehetővé tették a versenyen való indulást, támogatásukat!

-Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola-

Forrás: kisvarda.hu

Négy, háromtagú szakmai zsűri értékelte a bonbonokat, egy tag mindig pálinkaszakértő, a többi cukrászmester, cukrászdatulajdonos; köztük volt a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke is. Bírálták a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a fűszerezést, a kreativitást és az összbenyomást. Ez alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztottak ki.