1
2
2
A NÉPSZAVAZÁS A LEGERŐSEBB ESZKÖZ GYERMEKINK VÉDELMÉRE!
2021. 12. 13.

A hazai és az európai baloldal folyamatosan támadja gyermekvédelmi törvényt. A népszavazás célja az, hogy megvédjük, megerősítsük: Magyarországon a szülők kizárólagos joga legyen eldönteni, hogyan nevelik a saját gyermekeiket – közölte újságírókkal dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a kisvárdai térség kormánypárti országgyűlési képviselője.


Az Országgyűlés kedden megszavazta a gyermekvédelmi népszavazásról szóló előterjesztést. 2022-ben arról is döntünk, hogy gyermekeink milyen hatások alatt nőnek fel. 
Ismertette: a népszavazás kérdései arról szólnak, hogy a szülő hozzájárulása nélkül tartsanak-e szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat, népszerűsíthetnek-e nemátalakító műtéteket, korlátozás nélkül be lehet-e mutatni a gyermekek fejlődését befolyásoló és a nem megváltoztatását bemutató tartalmakat a médiában.
A szülőnek kizárólagos joga van a gyermek nevelését illetően, vagyis csak a szülő dönthet arról, hogy szeretné-e gyermekével megismertetni ezeket - hangsúlyozta a képviselő.


Seszták Miklós rámutatott arra, hogy a kormány álláspontja szerint a gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő dolga és joga, ezért a szexuális-propagandától meg kell védeni a gyermekeket.
Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: A népszavazás a legerősebb eszköz a gyermekvédelmi intézkedésekkel kapcsolatos nyomásgyakorlási kísérletek ellen. Erre azért is van szükség, mert a Fidesz törvényt hozott ugyan a gyermekek védelmére, de a baloldal ezt támadja, és rászabadítaná az LMBTQ-aktivistákat az óvodákra és az iskolákra – fogalmazott.


A népszavazáson az emberek maguk mondhatják el, hogy szeretnék -e megvédeni a gyermekeiket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, vagy a nemátalakító műtétek népszerűsítésétől, amelyek a fejlődésüket befolyásolják.