1
2
2
5000 Ft iskolakezdési támogatást nyújt Kisvárda Város minden kisvárdai iskoláskorú diáknak
2021. 08. 31.

Az elmúlt évek folyamatosan takarékos és átgondolt gazdálkodása, valamint a folyamatos állami szerepvállalás kedvező anyagi helyzetet teremtett 2021-ben is ahhoz Kisvárdán, hogy az Önkormányzat saját büdzséjéből tegye lehetővé a gyermekes családok tanévkezdéssel kapcsolatos anyagi támogatását.


Kisvárda Város Önkormányzatának Képviselő-testülete legutóbbi testületi ülésén arról határozott, hogy ebben az évben is 5000- Ft, egyszeri támogatást nyújt azoknak a kisvárdai lakcímmel rendelkező tanulóknak, akik a 2021/22. tanévben valamelyik városi általános,- illetve középiskola nappali tagozatán tanulnak, de még nem töltötték be a 23. életévüket.

A támogatás összegét a diák törvényes képviselője szeptember 6-tól, személyazonosságának igazolását követően, annak a kisvárdai iskolának a titkárságán veheti át, amellyel a gyermek tanulói jogviszonyban áll.

"Minden évben jelentős terhet ró a gyermekes családok költségvetésére a szeptemberi iskolakezdés akár általános iskolás, középiskolás a gyermek. Bízom benne, hogy az önkormányzati támogatással idén is enyhíteni tudjuk a tanévkezdéssel együtt járó nehézségeket és hozzájárulunk a tanulmányi év eredményekben és sikerekben gazdag teljesítéséhez, melyhez örömmel teli pillanatokat, jó tanulást kívánok." - nyilatkozta Leleszi Tibor polgármester, aki képviselő-társaival együtt a kisvárdai, de nem Kisvárdán tanuló, 23 év alatti diákokra is gondolt.

Ennek eredményeképpen, lehetőség van a kisvárdai lakcímmel rendelkező, de nem Kisvárdán tanuló diákok támogatására is. Ebben az esetben egyedi kérelmet kell benyújtani személyesen, a Kisvárdai Polgármesteri Hivatalhoz a beiskolázási támogatás igénylése céljából.

Az egyedi kérelmeket, iskolalátogatási igazolás és lakcímkártya benyújtásával, a Lakosságszolgálati Osztály ügyintézőihez kell eljuttatni szeptember 30-ig. Ez esetben a törvényes képviselők a támogatást a hivatal pénztárában vehetik át, a kiküldött értesítésben megjelölt napon.