Select Page

SZENT IVÁN-ÉJI KERÉKPÁROZÁSRA HÍV A KKB!

 

 

 

2017. JÚNIUS 24-én (szombat) 20 óra 30 perctől a Cigánd melletti víztározó körüli kerékpárosúton egy fantasztikus közös éjszakai gurulásra, nézelődésre hívunk mindenkit. 

 

 Az év legrövidebb éjszakáján a nyári napfordulót ünnepeljük. Régen tűzgyújtással a Napot segítették a sötétséggel vívott küzdelmében.

 

Segítsünk a napnak mi is a magunk módján!

 

Miután 20.30 tól 20 óra 50-ig megcsodáltuk a naplementét, világítsunk körbe a parton pár percig minél több világító eszközzel (telefonjaink vakuival, lámpákkal vagy görögtüzekkel, csillagszórókkal… /A tűzvédelmi szabályokat betartva!!!/ )

 


Ha sokan leszünk akkor kisebb csodát is csinálhatunk… (meglátjuk). 

 


Ezután 22 óra 15 perckor, aki úgy érzi, guruljon körbe a tározó körüli kerékpáros úton, vagy ameddig kedve és ereje van és minél jobban világítsa ki magát és guruló sporteszközét.

A közös guruláson mindenki önként, saját felelősségre vehet részt (18 éven aluliak csak szülői engedéllyel, 14 éven aluliak szülői kísérettel jöjjenek.) 


Meghívhatjuk barátainkat ismerőseinket is egy közös, vidám és szép estére. Mindenki tartsa be a KRESZ szabályait, legyen óvatos, vigyázzon magára és másokra. (bukósisak, esti szemüveg ajánlott).

Védjük a természetet, ne hagyjon senki maga után szemetet.

 

 

Aktív résztvevő lehet bárki (szabadon és ingyenesen), aki kerékpárral tud megjelenni. A különböző kerékpárokon kívül jöhettek egykerekűvel, tandemmel, háromkerekűvel, fekvőkerékpárral 😀


Passzívan is részt vehet bárki az eseményen egyszerű nézelődéssel, esti piknikezéssel, finom ételek, italok készítésével, kínálásával és az aktív gurulók biztatásával is.


Kezdeményezésünkhöz partnerként csatlakozhat bárki (civil szervezetek, cégek, vállalkozások, önkormányzatok, médiumok, egyéb társulások és más programok is).


(Rendkívüli időjárás esetén új időpontot írunk ki.)