1
2
2
FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉS IS LESZ KISVÁRDÁN
2021. 06. 28.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Kisvárda területén földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor június 30-án szerdán, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés július 1. vagy 2. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
 
A lakosság részére javasolt intézkedések:
 
- A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
 
- A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
 
- A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
 
- A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
 
- A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.
 
- A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.
 
forrás: Kisvárda Város Önkormányzata